ELLI (Hupihännän Friidu) s. 22.03.2014

töpselinenä / possu
töpselinenä / possu
pikkukettu kerällä
pikkukettu kerällä
Teltassa, omassa makuupussissa
Teltassa, omassa makuupussissa
Tassut kohti taivasta
Tassut kohti taivasta
Saanatunturilla Kilpisjärvellä
Saanatunturilla Kilpisjärvellä

ELLIPSI, ELMERI, ELLINKÄINEN, ELLERBY:

Rakkaalla lapsella on monta nimeä.

Ellillä on nimiväännösten ohella paljon muitakin lempinimiä: punanapsija, mamman pikku kulta, töpselinenä, possu, nuuskahuuli, kupariturkki ja pikkukettu. Nimet kuvastavat Ellin hurmaavaa persoonaa, joka muuttuu tilanteen mukaan moneksi.


ELLI RAKASTAA OLLA KAIKESSA MUKANA:

Nukkuminen

Mikään ei ole Ellistä parempaa kuin nukkua emännän ja isännän välissä. Joskus siellä tulee kuitenkin liian kuuma ja silloin täytyy siirtyä omaan petiin, matolle, tai jopa viileälle lattialle. Ellin nukkuma-asentoja on todella huvittavaa seurata, ne vaihtelevat "kerällä kuin kettu" asetelmasta selälleen "tassut kohti taivasta" näytökseen ja kaikkeen siltä väliltä.

Saunominen ja uiminen

Jos Elli ei pääse mukaan saunaan, alkaa ovelta kuulua sydäntäsärkevää itkua ja ulinaa. Siinä ei auta kuin avata saunan ovi ja päästä Elli lauteille. Elli rakastaa saunomista niin paljon, että on hyvin vastahakoinen lähtemään pois lauteilta. Kanssasaunojien täytyykin huolehtia ettei kupariturkki ylikuumene ja houkutella se välillä jäähylle. Kesällä oiva jäähdytys mökkisaunasta onkin hyppy pommilla veteen suoraan laiturilta.

Muutoinkin kuin saunan jälkeen Elli ui aina kuin mahdollista. Se tykkää uimisesta niin paljon, että unohtaa korvat päässään ja karkaa uimaan jopa kesken aamulenkin jos vain on irti. Uimainto lähinnä huvittaa, paitsi jos loiskuttelun kohteena on haiseva ja mutainen epämääräinen oja. Useana kertana on emäntä meinannut töistä myöhästyä kun lenkin jälkeen on ollut ohjelmistossa koiran perusteellinen pesu...

Retkeily ja matkailu

Kaikenlaiset lyhyet ja pidemmät retket metsään, tuntureille, suolle, pelloille tai muihin kohteisiin ovat Ellistä ihan parhaita. Intoa ja tarmoa tolloltamme löytyy vähintään keskisuuren tuulivoimalan verran. Vasta 20 km vaelluspäivän jälkeen voidaan todeta että myös Ellin akut tarvitsevat latausta (isäntäväki on tässä kohtaa jo täysin puhki).

Myös matkanteko niin autolla, matkailuautolla, laivalla, junalla, bussilla ja veneellä sujuu Elliltä mainiosti. Hänellä on syvä luottamus että kaikki sujuu rauhallisesti ja hyvin, eikä mitään kulkuvälineitä tarvitse panikoida. Tärkeintä tässäkin on se, että pääsee yhdessä reissuun oman laumansa kanssa.